100 jaar open

Stad vol sterke verhalen

In 2020 is de Bibliotheek Schiedam 100 jaar open voor alle Schiedammers. Onze leden en bezoekers hebben ieder hun eigen verhaal. Een aantal van hen kan gepassioneerd vertellen over waarom de bibliotheek in hun leven zo’n belangrijke rol vervult en hoe het hun leven heeft verrijkt. Zij delen hun verhaal graag met ons op de speciale jubileumwebsite www.100jaaropen.nl

Wat is jouw verhaal?

Op welke wijze heeft de bibliotheek jouw leven aangenamer, makkelijker, mooier, aantrekkelijker, rijker of plezieriger gemaakt? Wil je dat, net als je stadsgenoten, met ons willen delen, laat het ons weten. Misschien is er plaats voor jouw verhaal in de doorlopende expositie die we organiseren ter ere van ons jubileumjaar, of is jouw inbreng op een andere manier in te passen in ons feestprogramma. De Bibliotheek staat open voor ieder sterk verhaal. Deel het hier!

De Korenbeurs in lego

Een impressie van ons Legoproject, gemaakt door Zieken en Ouderenomroep Schiedam (ZOS Radio) op 9 februari.

Slotfeest 100 jaar open

We sluiten de feestmaand '100 jaar open' af op zaterdag 28 maart met een slotfeest in de Grote- of Sint Janskerk.

Iedereen voelt zich thuis

'Vroeger moest je van boeken houden om in een bibliotheek te kunnen werken, nu moet je van mensen houden.'

Doorlopende expositie

Hierin laten bezoekers, leden, vrijwilligers en medewerkers zien wat de Bibliotheek voor hen betekend heeft.

De Korenbeurs in Lego

Je leest het goed: met 35.000 Lego-steentjes gaan wij de Korenbeurs nabouwen. Wil jij je steentje bijdragen?

Programmering

De Bibliotheek Schiedam bestaat 100 jaar, dat moet gevierd worden! De hele maand maart vinden allerlei activeiten plaats.