De Korenbeurs in LEGO

Dit jaar viert de Bibliotheek Schiedam haar jubileum: 100 jaar open. Omdat Schiedam een stad van sterke verhalen is, voegt de Bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toe. De Bibliotheek heeft een heuse bouwplaats ingericht in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw met ruim 35.000 LEGO-stenen is nagebouwd.

Bouw je eigen droom(vakantie)huis in Lego of Duplo

Heb je de bouw van De Korenbeurs in Lego-stenen een beetje gevolgd? We hebben 35.000 stenen gebruikt! Leuk, hè, iets bouwen met je eigen handen? De Bibliotheek Schiedam denkt dat er nog wel meer jonge bouwmeesters zijn in Schiedam, dus we hebben een challenge voor je bedacht. Bouw je eigen droom(vakantie)huis in Lego. Je kunt er de hele zomervakantie over doen!

Bedenk een plek waar jij je vakantie wil doorbrengen. Wordt het een boomhut, kasteel, ruimteschip of een strandcabin? Pak je Lego of Duplo erbij en ga aan de slag! Doe mee tussen 18 juli en 30 augustus. Ben je tevreden met wat je gebouwd hebt, maak een foto’s en stuur deze op naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl.

• Spelregel 1

Gemaakt van Lego- of Duplo-stenen door kinderen in de basisschoolleeftijd.

• Spelregel 2

Het bouwwerk moet voldoen aan een van de volgende afmetingen: 32 cm breed x 32 diep x 49 cm hoog of 64 cm breed x 32 diep x 49 cm hoog.

• Spelregel 3

Maak foto’s van alle zijdes van het bouwwerk, 1 overzichtsfoto en 1 detailfoto; Mail maximaal 6 foto’s dus en vermeld in de aanmelding je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.

Een jury onder leiding van de bouwmeesters van De Korenbeurs zal 7 bouwwerken uitkiezen. Deze worden in de vitrines op de eerste verdieping van De Korenbeurs worden tentoongesteld. Kinderen kunnen dan begin september hun stem uitbrengen op hun favoriet. Op zondag 13 september zal de prijsuitreiking plaatsvinden in De Korenbeurs.

Mooie uitdaging voor de zomervakantie, toch?

Hij is af!

Ondanks het stilleggen van de bouwplaats vanwege de Corona-maatregelen is hij nu af! De Korenbeurs van LEGO is absolute bezienswaardigheid. Bijna net zo mooi als de echte. En het bouwwerk heeft zelfs een lamp met jeneverglaasjes. Veel kinderen en hun ouders beklimmen de bouwplaats om een kijkje te nemen. Sponsoren als D&S Vastgoed, Event House, Post Scriptum, DOZO Glazenwasserij en Rijnmond Beeld & Geluid hebben dit mede waargemaakt. Het hele bouwproces is vastgelegd door John Middelkoop. Leuk om te zien!

Bekijk het bouwproces

Timelapse van de bouw - week 3

Leuk filmpje van ZOS

Zieken en Ouderenomroep Schiedam (ZOS) heeft een leuk filmpje gemaakt.

Timelapse van de bouw - week 2

Timelapse van de bouw - week 1