De Korenbeurs in LEGO

Dit jaar viert de Bibliotheek Schiedam haar jubileum: 100 jaar open. Omdat Schiedam een stad van sterke verhalen is, voegt de Bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toe. De Bibliotheek heeft een heuse bouwplaats ingericht in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw met ruim 35.000 LEGO-stenen is nagebouwd.

Wedstrijd

Een aantal Schiedamse kids heeft deze zomer ondanks de hitte stug doorgebouwd aan hun (vakantie)droomhuis. Kisten met Lego lagen verspreid door de huiskamers, gesorteerde hoopjes Lego-stenen blokkeerden de deuren. Verbeelden wat je in je hoofd hebt, is geen makkelijke opdracht! Wij hebben kritisch naar alle inzendingen gekeken en uiteindelijk is er een top 3 samengesteld:

• Mosa Elkafaas
  • Noah van der Schelling
  • Muharrem Arslan

De Bibliotheek Schiedam is trots op deze jonge bouwmeesters. Ze ontvangen een cadeaubon om naar eigen inzicht te besteden.

Hij is af!

Ondanks het stilleggen van de bouwplaats vanwege de Corona-maatregelen is hij nu af! De Korenbeurs van LEGO is absolute bezienswaardigheid. Bijna net zo mooi als de echte. En het bouwwerk heeft zelfs een lamp met jeneverglaasjes. Veel kinderen en hun ouders beklimmen de bouwplaats om een kijkje te nemen. Sponsoren als D&S Vastgoed, Event House, Post Scriptum, DOZO Glazenwasserij en Rijnmond Beeld & Geluid hebben dit mede waargemaakt. Het hele bouwproces is vastgelegd door John Middelkoop. Leuk om te zien!

Bekijk het bouwproces

Timelapse van de bouw - week 3

Leuk filmpje van ZOS

Zieken en Ouderenomroep Schiedam (ZOS) heeft een leuk filmpje gemaakt.

Timelapse van de bouw - week 2

Timelapse van de bouw - week 1