Olympische Spelen 2021

De Olympische Zomerspelen 2020 staan gepland voor 23 juli tot en met 8 augustus 2021 in de Japanse hoofdstad Tokio. Volgens het Olympische Comité staan er op dit moment 11.091 sporters ingeschreven.

Tijdens het sportevenement worden er maar liefst 33 verschillende sporten beoefend. Denk aan turnen, basketbal, boksen, paardrijden, schoonspringen, schermen, voetbal, hockey, judo, volleybal en worstelen. Daarnaast zijn er ook een paar nieuwe Olympische sporten toegevoegd zoals honkbal/softbal, karate, skateboarding, klimmen en surfen.

Er zijn 11.091 sporters ingeschreven. Deze zullen deelnemen in 339 wedstrijden en 50 verschillende disciplines. In totaal zullen er ongeveer 79.000 sporters, coaches, ondersteunend personeel en journalisten afreizen naar Japan.

Nederland neemt met de grootste ploeg ooit deel aan de Olympische Spelen van Tokio. Tot nu toe bestaat het TeamNL uit 292 sporters inclusief reserves. Een compleet overzicht van de gekwalificeerde sporters vind je hier.


Atletiek

100 jaar Nederland op de Olympische Spelen

Geschiedenis en achtergronden van de Nederlandse sportprestaties tijdens de Olympische en Paralympische Spelen.

Bekijk dit boek

Bijzondere verhalen

Auke Kok 1936

wij gingen naar Berlijn

Uitvoerig verslag van de Olympische Spelen in Berlijn in 1936, met de nadruk op de Nederlandse deelname aan deze omstreden nazi-spelen, in het bijzonder van de succesvolle zwemster Rie Mastenbroek en de sprinter Tinus Osendarp.

Bekijk dit boek


Voor de jeugd

Bert Oosterhout Fantastische verhalen uit Japan

sprookjes, mythen en legenden

De Japanse sprookjes, mythen en legenden staan garant voor spannende avonturen. "Fantastische verhalen uit Japan" leidt je via een vervaarlijk pad langs de magische Fuji-berg naar het keizerlijke Kyoto. De magie van Japan komt nergens zo goed tot uiting...

Bekijk dit e-book

Japan