Literair Café met Geert Mak UITVERKOCHT!

12 december 2019, van 20:00 tot 22:00 | Westvest90-kerk, Westvest 90, 3111BZ Schiedam

Kosten: €10,00 (€2,50 korting voor leden van de Bibliotheek / het Literair Gezelschap Schiedam en €5,00 korting met CJP pas)

Tijdens het laatste Literair Café van 2019 is Geert Mak onze gast. Al een aantal jaar proberen wij Mak te strikken voor een bezoek aan Schiedam en wij zijn zeer verheugd dat dat nu is gelukt. Het eerste hoofdstuk van Maks populairste boek ‘De Eeuw van Mijn Vader’ speelt immers in Schiedam. In november verschijnt ‘Grote verwachtingen’. Historicus Han van der Horst zal Geert Mak over dit boek interviewen. Deze maand wijkt het Literair Café uit naar de Westvest90-kerk, zodat we aan de belangstelling kunnen voldoen. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Geert Mak

Geert Mak werd geboren in Vlaardingen. Hij groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie in Amsterdam. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van het weekblad de Groene Amsterdammer. Vanaf 1985 was hij onder meer medewerker en redacteur van NRC/Handelsblad en buitenlandredacteur van de VPRO-radio.

Zijn werk

Bij een breed publiek werd hij bekend met zijn Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), een klassieke beschrijving van de teloorgang van de Europese boerencultuur. In 1999 verscheen: De Eeuw van Mijn Vader, een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, die nauw verweven was met zijn eigen familiegeschiedenis die hij aan de hand van bewaarde brieven, ansichtkaarten, interviews en ander materiaal reconstrueerde. In 2004 verscheen het boek: In Europa. Geert Mak is gehuwd en woont deels in Amsterdam, deels in Friesland.

Grote verwachtingen

Grote verwachtingen is het vervolg op het succesvolle In Europa en gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. Mak vertelt en duidt de recente geschiedenis, zoals alleen hij dat kan.

Boekverkoop

Op de avond zelf verkoopt Post Scriptum boeken die eventueel gelijk gesigneerd kunnen worden.

Literair Café

Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café, meestal op de laatste donderdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden in de Korenbeurs kunnen bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen delen en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.