Iktoon Festival: maak kennis met kunst, de maker en het verhaal

19 september 2020, van 11:00 tot 18:00 | Korenbeurs

Kosten: Gratis

Stichting Mooi Werk en de Bibliotheek Schiedam organiseren ook dit jaar weer het amateurkunstenfestival iktoon op zaterdag 19 september. Een initiatief bedoeld om de amateurkunsten in de schijnwerpers te zetten.

Deel je verhaal, deel je kunst

De activiteiten tijdens de maand van de amateurkunst in juni zijn in Schiedam wegens de corona niet doorgegaan. Samen met Stichting Mooi Werk hebben we nu toch een coronaproof alternatief gevonden. Verspreid over de Korenbeurs zullen verschillende amateurkunstenaars zich presenteren en Schiedam van zijn beste kant laten zien. Ook wordt er nog gekeken of we buiten een podium kunnen creeren waar we een programma kunnen neerzetten.

Ontmoetingen vormen een rode draad in het programma; tussen deelnemers en kunstenaars en met de kunstwerken. Ontmoetingen van allerlei Schiedammers die leiden tot verhalen en gesprekken.

Wil je jezelf nog opgeven voor de beurs of expositie, stuur
dan een mail naar Anne Doeksen: anne@stichtingmooiwerk.nl
Wil je het podium op, stuur dan een mail naar Caty Palmen: caty@stichtingmooiwerk.nl

Mooi werk cultuurprijs

Voor het eerst dit jaar looft stichting Mooi Werk een prijs uit voor het beste culturele idee voor de wijk. Iedereen kon zijn of haar idee insturen en meedingen naar de hoofdprijs van 1500 euro. Wie heeft het beste idee verzonnen voor een wijkfestival, een theaterstuk met buurtbewoners in het park, rondtrekkende expositie door de buurt of wat een ander geweldig idee dan ook? De prijs wordt aan het eind van de manifestatie uitgereikt door een onafhankelijke jury.

Programma

11:00 – 16:30 Kunstbeurs Beurszaal, fotografietentoonstelling, infostands en doorlopende mozaïek en kunst workshops in het Atrium
11:30 – 12:30 Workshop kunstenares Birgit Borrebach (volwassenen)
14:00 – 15:00 Workshop kunstenares Birgit Borrebach (volwassenen)