Online lezing Puberbrein door dr. Aletta Smits

8 december 2020, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis!

Als de puberteit van je kind aanbreekt, krab je je als ouders soms op het hoofd. Wat gebeurt er toch in dat puberbrein?

Help! Ik ben een puber

Waarom maken pubers hun huiswerk niet? Waarom komen ze altijd te laat en waarom is voor 12 uur het bed uitkomen voor hen een lastige opgave? Vanavond geeft dr. Aletta Smits op humoristische wijze antwoord op deze vragen tijdens een online lezing over het puberbrein. De lezing is interessant voor ouders, opa’s, oma’s, leraren, stagebegeleiders en ieder ander die pubers beter wil begrijpen.

Of ze nu 12 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak alsof ze een vreemde levensvorm zijn. En ze hebben gelijk: we snappen ze echt niet meer. In deze lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het gedrag van de puber stuurt. En hoe wij – normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan. Natuurlijk is er ruimte om elkaars ervaringen te horen en tips en trucs uit te wisselen.

Spreker Aletta Smits

Dr. Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Advies. Ze geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein en ze is auteur van het boek 'Het puberbrein - de missende handleiding'. Aletta Smits doet als spreker vaker een boekje open over het puberbrein en de reacties daarop zijn zeer enthousiast:

“Ik kijk nooit meer hetzelfde naar mijn kinderen, vanaf morgen wordt alles anders thuis."
“Ik heb ontzettend gelachen en tegelijkertijd veel geleerd."
“Ik dacht dat ik naar een presentatie ging, maar het leek wel of ik een avond in het theater had gezeten."

Samen opvoeden

Komkids Kinderopvang, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting AanZet en de Bibliotheek Schiedam, slaan de handen ineen voor het nieuwe samenwerkingsverband: Samen Opgroeien. Op regelmatige basis zal er een lezing worden georganisseerd met een opvoedkundig thema.