Puberbrein

8 september 2020, van 19:30 tot 21:00 | Singel 24, ingang Marconistraat Schiedam

Kosten: Gratis!

Het lijkt wel of kinderen steeds sneller volwassen worden. Jongeren schieten de lucht in. Ze hebben bijbaantjes en uitpuilende agenda’s en denken alles altijd beter te weten.

Help ik ben een puber

Tijdens je puberteit is je brein hard bezig om van jou een volwassene te maken. Het is een intensieve leerperiode waarbij je hormoonhuishouding op de schop gaat, hersengebieden tot volgroeiing komen en hersenverbindingen in rap tempo worden versterkt of afgebroken. Dit alles zorgt ervoor dat pubers zich misschien volwassen voelen, maar dit zeker nog niet zijn.  Hoe ga je op met deze periode als ouder?  Op deze avond krijg je een inzicht in het puberbrein en krijg je handvaten om de pubertijd van je kind te overleven.  Natuurlijk is er ruimte om elkaars ervaringen te horen en tips en trucs uit te wisselen. 

Samen opvoeden

Komkids Kinderopvang, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Bibliotheek Schiedam, slaan de handen ineen voor het nieuwe samenwerkingsverband: Samen Opgroeien. Elke 2e dinsdag van de maand zal er in de locatie Singel 24 een lezing worden georganisseerd met een opvoedkundig thema. 

Zet ook vast de volgende data in uw agenda:

  • 13 oktober Belang van lezen en voorlezen plus schrijversbezoek
  • 10 november Je Kind en media