Literair Café met Ellen Deckwitz

29 januari 2020, van 20:00 tot 22:00 | De Korenbeurs

Kosten: €10,00 (€2,50 korting voor leden van de Bibliotheek / het Literair Gezelschap Schiedam en €5,00 korting met CJP pas)

Tijdens de Poëzieweek is Ellen Deckwitz te gast bij het Literair Café. Ellen Deckwitz is een Nederlandse dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC. Het Literair Café is deze maand niet op de laatste donderdag, maar op de laatste woensdag van de maand.

Sinds Ellen Deckwitz haar entree in de letteren maakte, is zij niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over schrijven. Het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van het televisieprogramma De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In het najaar van 2019 verscheen de dichtbundel Hogere natuurkunde. Tijdens het Literair Café wordt de boekverkoop verzorgd door boekhandel Post Scriptum.

Kaarten zijn online te koop of verkrijgbaar bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Wil je gebruikmaken van CJP korting of de Rotterdampas, dan kan dat alleen bij de balie in de Korenbeurs.

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaireavonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.