Presentatie ''Het gevoel bezet te worden'' door Han van der Horst

3 november 2020, van 20:00 tot 21:30 | ZOOM-meeting

Kosten: gratis

In het voorjaar van 2020 publiceerde Han van der Horst zijn jongste boek: Zwarte jaren, Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Door de lock-down werd het verschijnen nauwelijks opgemerkt. Dat is jammer want dit boek biedt allerlei waardevolle gezichtspunten voor de huidige tijd.

Beeld en geluid

Hoe voelt het om in een bezet land te wonen? Er zijn nog maar weinig Nederlanders in leven die daar uit eigen bewuste ervaring over kunnen vertellen. Toch zijn er genoeg verhalen, films, foto´s en boeken die van dit gevoel een indruk geven: je mag niet meer uit dansen gaan. Er is een avondklok. Je wordt continu in de gaten gehouden, althans die indruk krijg je. De hele dag hoor je hoogwaardigheidsbekleders, geestelijken en radiosprekers over de ernst der tijden. Je moet op je hoede zijn voor zware boetes. Toch wil je genieten.

Tijdens de presentatie laat Han van der Horst zien in beeld en geluid welke waardevolle gezichtspunten voor de huidige tijd het boek biedt. Uiteraard is er gelegenheid vragen te stellen.

Presentatie via Zoom

Han van der Horst geeft de lezing via Zoom in verband met de corona-maatregelen. Meld je aan via onderstaande knop, je krijgt dan bijtijds via de mail de daarvoor noodzakelijke link toegestuurd. Het is eenvoudig in gebruik!

Lukt het onverhoopt niet, stuur een mailtje naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl en u ontvangt ruim op een tijd een mailtje met daarin de link van de meeting.