Kinderboekenweek 2020

30 september 2020 t/m 11 oktober 2020 | De Bibliotheek Schiedam

Kosten: Gratis

Tijdens de Kinderboekenweek ga je terug in de tijd met het thema 'En toen?'. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees ontroerende en spannende verhalen over ridders in kastelen, helden in oorlogstijd en Grieken en Romeinen uit de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om naar vroeger terug te reizen. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken of laat je spannende verhalen voorlezen.

De Bibliotheek Schiedam organiseert een aantal activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar tijdens de Kinderboekenweek op verschillende lokaties. Haal de Kinderboekenweekkrant en het Doe-boekje bij de Korenbeurs, Singel 24 en jeugdbibliotheek de Klinker. Meld je aan voor de voorleesvoorstelling of workshop Pijl en Boog en doe mee met de Speurtocht. 

In de boekhandel krijg je het Kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Arend van Dam, cadeau bij aankoop van een kinderboek van 12,50 euro. In de bibliotheek kun je dit boek natuurlijk lenen. Arend van Dam is een bekend kinderboekenschrijver en zijn geschiedenis boeken zijn in alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam te leen. 

Mylo Freeman schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Zij is bekend van de prentenboeken over het Prinsesje Arabella. 

Na de schoolvakantie maken we het gehele programma van de Kinderboekenweek bekend in de agenda