Belang van lezen en voorlezen

13 oktober 2020, van 19:30 tot 21:00 | Singel 24, ingang Marconistraat Schiedam

Kosten: Gratis!

Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn een hoop ouders het hier mee eens, want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar worden veel voorgelezen. Van deze groep wordt 90% regelmatig voorgelezen.

Niet alleen leuk

Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar worden veel voorgelezen. Van deze groep wordt 90% regelmatig voorgelezen. Bij jongere kinderen ligt dit aantal veel lager. Vooral kinderen onder de een jaar worden veel minder voorgelezen. Slecht 30% van de ouders van een baby lezen hun kindje wel eens voor. Veel ouders vinden hun baby nog te jong om al voor te lezen.  

Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan

Op deze avond leer je meer over het belang van taalvaardigheid voor uw kind. Daarnaast krijgt u tips om uw kind zelf aan het lezen te krijgen.

Een kinderboekenschrijver zal  op een zeer aantrekkelijk manier de liefde van het (voor)lezen op je overbrengen.  

Samen opvoeden

Komkids Kinderopvang, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Bibliotheek Schiedam, slaan de handen ineen voor het nieuwe samenwerkingsverband: Samen Opgroeien. Elke 2e dinsdag van de maand zal er in de locatie Singel 24 een lezing worden georganisseerd met een opvoedkundig thema. 

Zet ook vast de volgende datum in uw agenda:

  • 10 november Je Kind en media