Literair Café met Annejet van der Zijl

26 maart 2020, van 20:00 tot 22:00 | De Korenbeurs

Kosten: €10,00 (€2,50 korting voor leden van de Bibliotheek / het Literair Gezelschap Schiedam en €5,00 korting met CJP pas)

Op donderdag 26 maart pakken we groots uit met een speciale editie van het Literair Café vanwege het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek. Te gast zijn historicus Annejet van der Zijl en de band Ocobar met zangeres Ricky Koole. Centraal deze avond staat Annie MG Schmidt, die haar bibliotheekopleiding in Schiedam volgde en ook een tijd bij de Bibliotheek Schiedam werkte. Generaties Nederlanders zijn met haar verhalen en liedjes opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren. Dit Literair Café belooft een waar feest te worden!

Dubbel programma

Op Lange Haven 131 (het oude pand van de Bibliotheek) is Annejet van der Zijl onze gast. Als biograaf heeft zij prachtige boeken geschreven als 'Sonny Boy' en 'De Amerikaanse Prinses'. Zij wordt door Gijs Groenteman geïnterviewd over Annie M.G. Smidt, over wie Annejet van der Zijl in 2002 een biografie schreef.

Ocobar, een band met Schiedamse roots, treedt tegelijkertijd op in de Korenbeurs. Zij zullen zangeres Ricky Koole laten schitteren terwijl ze typische Annie M.G. Schmidt-liedjes ten gehore brengt.

Het programma heeft een pauze zodat bezoekers zich tussendoor van de ene locatie naar de andere kunnen begeven.