Nederland Leest 2020

1 november 2020 t/m 30 november 2020 | Alle locaties van Bibliotheek Schiedam

Campagne Nederland leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de Bibliotheek Schiedam.

Kleine geschiedenis, grote verhalen

Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. Ook lezersplatform en partner Hebban biedt tijdens Nederland Leest lezers inspiratie met mooie boeken en verhalen.

Cadeau van de bibliotheek

Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea (Atlas Contact) van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden en niet-leden vanaf 1 november gratis op te halen bij al de filialen van Bibliotheek Schiedam.

Afbeelding van het cadeauboek het zwijgen van Maria Zachea

Duik in je eigen geschiedenis met Delpher

Logo van website Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.

Ondertaande video laat zien hoe u eenvoudig zoekt in Delpher.