Ontmoet Schrijvers Online: Murat Isik

19 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online vanuit Bibliotheek Aan den IJsel

Kosten: Gratis!

Copyright uitgeverij Ambo/Anthos

Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken in Nederland. De schrijvers in de maand november sluiten met hun verhaal aan bij het thema van de campagne Nederland Leest: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Iedere week kan het publiek een andere schrijver ontmoeten via een webinar en vragen stellen. Deze week is het de beurt aan Murat Isik.

Wees on(line)zichtbaar

Murat Isik debuteerde in 2012 met Verloren Grond, maar brak in 2017 door met zijn omvangrijke roman Wees onzichtbaar, waarin hij het verhaal vertelt van een jongen die opgroeit in de Bijlmer. De jongen is van Zaza-Turkse afkomst, zijn vader is een tiran en hij wordt gepest op school. Toch weet hij zich te ontwikkelen tot een rechtenstudent. Mijn moeders strijd was in 2019 het Boekenweekessay. Onlangs kwam hier een uitgebreide versie van uit. Hetti Koster gaat in gesprek met Murat Isik over zijn werk en zijn familie.