Ontmoet Schrijvers Online: Susan Smit

26 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online vanuit Bibliotheek Katwijk

Kosten: Gratis!

Foto van Susan Smit website

Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken in Nederland. De schrijvers in de maand november sluiten met hun verhaal aan bij het thema van de campagne Nederland Leest: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Iedere week kan het publiek een andere schrijver ontmoeten via een webinar en vragen stellen. Susan Smit is de laatste in deze tweede reeks.

Tropenbruid

Susan Smit beschrijft in haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die dit jaar verscheen bij uitgeverij Lebowski, het levensverhaal van weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Carolien van Egmond gaat met Susan Smit in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijke kleine geschiedenis schuilgaat. Susan Smit is schrijver, columniste en veelgevraagd spreekster. Voor de historische roman Vloed (2010) ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.