Voorleesvoorstelling (4+)

30 september 2020, van 14:00 tot 15:00 | Singel 24

Kosten: Gratis

De illustratoren Ingrid en Dieter Schubert vertellen het verhaal van Maurits Muis, die in Den Haag woont. Hij woont in een groot huis, eigenlijk een museum, met allemaal beroemde en oude schilderijen. Op een dag steelt een dief het bekende schilderij ‘Meisje met de parel’. Alle dieren schieten te hulp. Hoe dat afloopt?

Nederland heeft veel beroemde schilders, die lang geleden leefden. Dat is onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Welke schilderijen, muziek, boeken, kleding of eten is onderdeel van jouw geschiedenis en cultuur? Neem iets mee naar deze voorstelling zodat iedereen kennis kan maken met jouw geschiedenis en cultuur.

Deze voorstelling is onderdeel van de Kinderboekenweek met het thema ‘En toen?’ Prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert zijn te leen en/of te reserveren in alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via de agenda van de website. Vul de naam en de geboortedatum van het kind in. In verband met beperkte ruimte is één ouder/begeleider mogelijk.

Afbeelding: © 2012 Ingrid Schubert en Dieter Schubert. Illustratie is uit: Gewoon gek van Uitgeverij Lemniscaat.