Exposities

Iedere maand is er een lokale expositie te zien in de Bibliotheek. Deze is te bezichtigen op de eerste verdieping van de Korenbeurs (Lange Haven 145).

kunstwerken van Inge Hoefnagel en Yvon Koopman

100 jaar open, 100 jaar Bibliotheek Schiedam

In 2020 bestaat de Bibliotheek Schiedam 100 jaar. Het gehele jaar geven we mensen de gelegenheid te laten zien wat de Bibliotheek hen in de loop der jaren heeft gebracht of wat ze de bibliotheek hebben gebracht. We hebben 66 gastcurators uitgezocht, die zich zichzelf gedurende het jubileumjaar gaan presenteren in een eigen vitrine. Welk boek, welke film heeft hen geïnspireerd? Wat bracht hen naar de Bibliotheek? Wat wil men van zichzelf laten zien? Wat is hun verhaal? Alle mensen zijn door fotograaf John Middelkoop op een zo persoonlijk mogelijke manier geportretteerd.  Elke maand staan zes personen met zes verhalen centraal. Iedere maand laat een van de zes zich wat uitgebreider zien middels een aantal (eigen) kunstwerken aan de muur. 

 

Januari

In januari presenteren de eerste zes mensen zich. 

  • Greet van Norde, een oud collega laat haar passie, Diergaarde Blijdorp zien in o.a. zeven prachtige foto's aan de wand.
  • Olga van den Heuvel leest iedere maand voor in Kinderboerderij 't Hoefblad. 
  • Gerben de Bruijn, eigenaar van Boekhandel Post Scriptum
  • Kaj van Mill, zoon van Anouk van Mill (vormgever bij Milc) is een fervent lezer
  • Dr. Jan Willem Verkaik is geschiedenisdocent en decaan aan het Lyceum Schravenlant
  • Irma en Daphne Metaal, muzikale collega met haar dochter

De tentoonstelling 100 jaar open is te zien op de eerste verdieping tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs.