Media Ukkie dagen

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Landelijke webinar

Kijk hier de Webinar en de Q&A terug die Denise Bontje van Mediasmarties.nl op 31 maart heeft gegeven aan ouders met jonge kinderen over mediagebruik.

Boek-o-Matic; Maak je eigen verhaal!

Maak je eigen digitale verhaal. Bekijk het filmpje en gebruik de plaatjes om een eigen verhaal te maken in jouw eigen gemaakte Boek-o-Matic! Hoe? Kijk snel verder in dit filmpje! Maak met de plaatjes je eigen verhaal.

Plaatjes voor eigen verhaal

Download de plaatjes voor jouw eigen Boek-o-Matic en kleur ze mooi in en maak ermee je eigen verhaal. Klik op de buttons hieronder om de plaatjes te downloaden. Veel knutselplezier!

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Online Voorleestas

Prentenboeken in alle talen

Mediawolk poster

Quiver kleurplaten

Download een mooie tekening en breng deze tot leven met een app.

Download hier jouw tekening

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek.