Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Oud worden, jong blijven

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In november leest heel Nederland één boek; dit jaar 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls; een liefdevol monument voor haar bijzondere moeder. Je kunt een exemplaar gratis ophalen in de bieb vanaf 1 november, maar op=op! Het boek sluit perfect aan bij het thema van dit jaar 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? In het kader van Nederland Leest organiseert de Bibliotheek Schiedam ook activiteiten.

Tips van de redactie

Cadeau van de Bibliotheek

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

Yvonne Keuls geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

Bekijk dit boek

Nederland Leest Junior

De regels van drie van Marjolijn Hof

Twan gaat met zijn zus, moeder en oma naar IJsland. Ze gaan opi Kas ophalen, omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. Maar opi Kas heeft zijn eigen plan. Dit boek is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bekijk dit boek

Andere titels van Marjolijn Hof

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Marjolijn Hof De regels van drie

Luisterboek

Lekker luisteren naar 'De regels van drie?' We hebben deze titel ook als luisterboek!

Bekijk dit luisterboek

Luisterboeken van Yvonne Keuls