Bibliotheekboek van 110 jaar geleden teruggebracht

Gepubliceerd op: 29 november 2021 10:59

In de Amerikaanse stad Boise is onlangs een bibliotheekboek teruggebracht bij de Public Library, dat 110 jaar geleden werd uitgeleend. Het boek, getiteld ’New Chronicles of Rebecca’, werd in 1910 uitgeleend en was sindsdien spoorloos. Wat voor geschiedenis dit boek heeft gehad, is een raadsel.

Boetes afgeschaft

Destijds stond er een boete van twee cent per dag op het te laat inleveren van geleende boeken. Met die prijs zou, 110 jaar later, 803 dollar - zo’n 710 euro - aan boete moeten worden betaald, zo rekende de bibliotheek uit. In 2019 werden de boetes voor te laat ingeleverde boetes echter afgeschaft.

Het boek is in zeer goede staat en heeft een plekje gekregen in een van de leeszalen van de bibliotheek van Boise.

Foto © Boise Public Library