Starten met boeken voor de allerkleinsten

Gepubliceerd op: 19 juni 2021 11:27

Zaterdag 19 juni hebben we in de Korenbeurs extra aandacht besteed aan 'BoekStart', een speciaal stimuleringsprogramma voor de allerkleinsten. Samen lezen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je kleintje. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal.

We laten je ontdekken welke leuke boeken we voor de jongste kinderen in huis hebben. En je kunt direct een handige voorleesgids met tips en aanraders meenemen. Kom langs en maak je kind gratis lid van de bibliotheek. Tot en met 17 jaar betaal je niets voor een lidmaatschap.

Waarom al zo jong beginnen met boeken?

Waarom zou je al zo vroeg starten met je boeken, vraag je je misschien af? Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Je wijst plaatjes aan en vertelt een verhaaltje. Je kindje herkent je stem en verhoogt zo zijn of haar concentratie. Onderzoek toon aan dat voorlezen op jonge leeftijd de taal- en spraakontwikkeling van je kind stimuleert. Daarom biedt de Bibliotheek Schiedam een Boekstartprogramma aan dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.

Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn!

Monique vertelt in Ogen Ogen op SchieTV wat Boekstart precies inhoudt.