De Bibliotheek Schiedam en corona

Gepubliceerd op: 29 september 2020 12:02

Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen.

Ook wij willen ons steentje bijdragen aan een veilige en gezonde samenleving. Daarom, in navolging van de richtlijnen die door het kabinet zijn gepresenteerd, worden alle publieksevenementen en bijeenkomsten tot en met 20 oktober geannuleerd.

Cursussen en het Digitaal Spreekuur gaan wel gewoon door, omdat deze op afspraak en corona-proof worden ingepland.

Om bezoek aan de bibliotheek voor iedereen een prettige ervaring te laten zijn, vragen wij alle bezoekers zich te houden aan de richtlijnen.

• Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Neem een winkelmandje (ook als je alleen maar komt studeren).
  • Reinig je handen.
  • Geef elkaar de ruimte; houd 1,5 meter afstand.

Verder ondersteunt de Bibliotheek Schiedam het dringende advies van de overheid om in een openbare ruimtes een mondkapje te dragen.

Daluren

Ouderen en kwetsbaren adviseren wij om de bibliotheek in de Korenbeurs tijdens de daluren te bezoeken:

• maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • dinsdag van 10.00 uur tot 11.00 uur
  • donderdag van 10.00 tot 11.00 uur
  • donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur

Registratie

Een medewerker zal bij binnenkomst vragen met welke reden u een bezoek brengt aan de bibliotheek in de Korenbeurs. Komt u boeken halen of inleveren, dan is registratie van uw gegevens niet nodig. Wilt u studeren of werken op een van de werkplekken, dan vragen wij u zich wel te registreren. Op andere locaties vindt er geen registratie plaats.

Telefonisch is de Bibliotheek Schiedam bereikbaar van 10.00 uur tot 14.00 uur. Vragen over lenen, verlengen, reserveren of uw lidmaatschap kunt u beste per e-mail stellen.