Yara vertegenwoordigt Schiedam bij Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 5 maart 2021 15:20

Nog nooit verliep de Nationale Voorleeswedstrijd zo anders dan deze 28e editie. Tijdens de Schiedamse finale op woensdagochtend 3 maart waren acht schoolwinnaars uit de groepen 7 en 8 digitaal met elkaar, hun ouders en drie juryleden verbonden. Yara gaat er met de winst vandoor en vertegenwoordigt Schiedam bij de Zuid-Hollandse voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd.

Jury wikt en weegt

Coronavoordeeltje: waar er normaliter een beperkt aantal toegangsbewijzen is, mocht nu elke groep in z’n geheel via het digibord meekijken naar hun klasgenoot. De hartverwarmende hup-hup-borden en het enthousiasmerende gejuich van de leerlingen werkten: het niveau was duizelingwekkend hoog. De jury had de pauzes hard nodig om tot een gezamenlijke beslissing te komen. Terwijl de zevende- en achtste-groepers leerden van Jozua Douglas, kinderboekenschrijver, maar duidelijk ook 1 aprilgrappenverzinner, peinsden, wikten en wogen Duncan Ruseler (Wethouder met in zijn portefeuille onder meer Cultuur), Marien van Es (Raad van Toezicht Bibliotheek) en Eva Maas (Specialist Educatie van de Bibliotheek Schiedam).

 

Yara uit groep 7b van De Klinker wint!

Aan de mooie complimenten te horen die de voorlezers kregen, was het een pittige beslissing. “Je had het verhaal waarschijnlijk ook zonder stem en puur alleen met je ogen kunnen vertellen” was er zo een. Yara uit groep 7b van De Klinker won. Zij las voor uit “So boho”, het eerste deel van de serie “Elvy’s eigen wereld” van tv-ster Jill Schirnhofer. "Door jouw stem werden we helemaal het verhaal ingezogen,” aldus de jury. Yara gaat het nu met een voorleesfilmpje opnemen tegen 50 andere regiokampioenen uit Zuid-Holland. Wij van de Bibliotheek Schiedam zijn 100% voor #TeamYara! Hopelijk slaat zij zich met glans door de Zuid-Hollandse voorronde heen en dan is het op naar de finale op 26 mei!

Yara 13 maart te gast in Onder Ogen

Yara is zaterdag 13 maart te gast geweest in Studio Korenbeurs voor het Schie TV-programma Onder Ogen. Samen met educatiespecialist Carlien Schoondermark van de bibliotheek vertelde over haar ervaring en liet ze haar voorleeskunsten zien.