Mohammed is de Nationale Voorleeskampioen 2021

Gepubliceerd op: 21 juni 2021 14:05

Helaas drong onze tienjarige Schiedamse voorleeskampioene Yara Verschoor (van Daltonschool De Klinker) niet door tot de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ze had pech: ze stuurde een indrukwekkend voorleesfilmpje in waarin ze voorlas uit “Groep zeven slaat terug” van Jacques Vriens, maar al in de provinciale videoronde moest ze het opnemen tegen Mohammed uit Delft, die later de finale winnen zou!

Live-stream

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus vond de landelijke finale dit jaar plaats in het Utrechtse TivoliVredenburg zonder een groot live publiek. Klasgenoten van de finalisten konden via een live-stream hun voorleestoppers aanmoedigen.

Emotie

Mohammed die voorlas uit “Blauwe plekken” van Anke de Vries maakte diepe indruk door de emotie die hij wist over te brengen. Hij had ook goed contact met het publiek. Maar … over alle deelnemers had de jury lovende woorden. "De finalisten hadden heel leuke, gevarieerde boeken gekozen. De kwaliteit van alle twaalf finalisten was heel goed, wat onze keuze er niet makkelijker op maakte. Opvallend was, dat er geen zenuwen te zien waren bij de finalisten," aldus juryvoorzitter Manon Sikkel, tevens Kinderboekenambassadeur.

Naast de Nationale Voorleeskampioen, is Mohammed het komende jaar de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier krijgt hij een belangrijke rol bij het organiseren van exposities en evenementen gericht op kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.