Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb

Gepubliceerd op: 24 november 2020 09:59

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gebruik maken van de nieuwe app de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek. Je moet hiervoor inloggen met de inloggegevens van de Bibliotheek. Na het inloggen kun je de tijdschriften direct lezen of eerst een preview bekijken. Wil je het tijdschrift op een later moment ook offline kunnen lezen? Kies dan voor de optie downloaden. Het tijdschrift komt dan 3 weken lang in je Leesmap te staan. Je mag zoveel tijdschriften lezen als je wilt.

Pilot

De TijdschriftenBieb is tijdelijke beschikbaar als onderdeel van een test van de nationale bibliotheek van Nederland, de Koninklijke Bibliotheek. De KB onderzoekt samen met de Bibliotheken of tijdschriften deel moeten gaan uitmaken van de Online Bibliotheek. Gedurende 2021 wordt gekeken of tijdschriften worden opgenomen in de online collectie.

Gebruikersondersteuning

Je downloadt de TijdschriftenBieb in de App Store (voor Apple-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten). De app is zowel geschikt voor tablets als smartphones.

Gebruikers vinden in de app een aantal veelgestelde vragen, die zij ook kunnen lezen zonder in te loggen. Het lezen van een tijdschrift spreekt voor zich. Als gebruikers problemen hebben met inloggen, kunnen zij contact opnemen met de klantenservice van de online Bibliotheek.