Aanraders van de familie Chabot

Gepubliceerd op: 1 november 2021 15:35

De belangstelling voor eerste Literair Café in anderhalf jaar was groot. En terecht, het was een fantastische lange avond tjokvol verhalen van vader Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter. Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen interviewde de heren. Er is niet veel nodig hen aan de praat te krijgen. De Chabots hebben ieder hun eigen verhaal en brengen dat met veel omhaal van woorden en niet te vergeten humor. Menigmaal werd de wedervraag ‘Wat was de vraag ook alweer?’ gesteld. Tijd leek geen rol te spelen en niemand die het erg vond.

De Chabots hadden niet eerder op deze manier opgetreden en lieten achteraf blijken zelf ook een geweldige avond te hebben gehad. Yolanda Chabot, de vrouw van Bart en de moeder van de jongens, zei: ‘Ik heb zo genoten. Die verhalen ken ik zo langzamerhand wel, maar deze avond was anders, specialer.'

Bij het televisieprogramma ‘De Vooravond’ hadden de vier Chabots een boekenrubriek. Dat was voor ons de reden hen naar hun favoriete boek te vragen. Hieronder hun keuze. 

Bart

Maurits