Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei

Gepubliceerd op: 20 mei 2022 08:32

20 mei was de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-dag. Annie M.G. Schmidt werd in Nederland vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet en Abeltje, Jip en Janneke en kinderversjes als Dikkertje Dap. Dit jaar staan de avonturen van Floddertje centraal.

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Daarom wordt tijdens de Annie M.G. Schmidt-week in 2022 stilgestaan bij haar verhalen over Floddertje.

In de Korenbeurs is een aparte display ingericht met veel boeken van Annie M.G. Schmidt.

De 'grande dame' die we natuurlijk kennen van haar vele kinderboeken en -versjes, heeft ook vele musicals en liedjes geschreven. En in de beginjaren van haar carrière was ze werkzaam bij de Bibliotheek Schiedam. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is permanent de tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt te bezoeken. En wil je je eens verder verdiepen in de persoon achter de schrijfster dan is de biografie van Annejet van der Zijl een aanrader!