Puzzels komen tot leven in de Singel24

Gepubliceerd op: 9 april 2021 14:20

De puzzels Motorcross en Air Show zijn vanaf woensdag 14 april te leen bij Singel 24. Dit zijn geen gewone puzzels, maar hele bijzondere! Met een gratis app kun je met deze puzzels woordjes oefenen, spelletjes spelen en filmpjes bekijken. Het lijkt wel of de puzzel tot leven komt!

Augmented Reality

De techniek waarmee de puzzels als het ware tot leven komen heet Augmented Reality, AR. Augmented Reality betekent letterlijk ‘verrijkte werkelijkheid’ en is een mix van de realiteit en een virtuele toevoeging. Wanneer het kind de bijbehorende app op zijn tablet opent, selecteert hij/zij de gewenste puzzel. Alle puzzelstukjes moeten uit het frame worden gehaald, om de markering te kunnen scannen. Dan kan de tablet aan de kant en zal eerst de puzzel gelegd moeten worden. Dus éérst de puzzel maken, handelend leren, en daarna beloond worden met het AR-gedeelte. Is de puzzel klaar dan kan deze gescand worden door de tablet. De puzzel komt meteen tot leven en er verschijnen aanvullende activiteiten binnen het thema van de puzzel op het scherm.

Enthousiast?

We beginnen met 2 verschillende puzzels en kijken of de kinderen er enthousiast over zijn. Je krijgt de puzzel voor 3 weken mee. Daarna kunnen andere kinderen er mee aan de slag. Deze video laat zien hoe het werkt.