Boekenweek van jongeren

Gepubliceerd op: 20 september 2021 09:14

Tijdens de Boekenweek van Jongeren, die tot 26 september loopt, kunnen jongeren via school, boekhandel of bibliotheek gratis 3PAK bemachtigen, de bundel met korte verhalen geschreven door Splinter Chabot, Aimée de Jongh en Khalid Boudou.

Dit wil jij lezen!

Dit jaar bepalen jongeren echt zelf hoe hun Boekenweek eruitziet: een Boekenweek van Jongeren in plaats van een Boekenweek voor Jongeren. Wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. Door een jongerenjury die de winnende boeken kiest, focusgroepen die hebben meebeslist over de campagne-uitingen en samenwerkingen met herkenbare influencers op Instagram en TikTok wordt de doelgroep aangesproken en geïnspireerd door leeftijdsgenoten. De jongerenjury bestond dit jaar uit voorzitter Bruno Beeke (15 jaar), Yente Zomerplaag (17 jaar), Paris Duivenvoorden (15 jaar), Lieke Vos (15 jaar) en de tweelingzussen Danique en Rosalie de Jong (16 jaar). Een vakjury heeft de voorselectie gemaakt.

3PAK

Graphicnovelmaker Aimée de Jongh en auteurs Splinter Chabot en Khalid Boudou schreven een verhaal voor het gratis geschenkboek van de Boekenweek van Jongeren: 3PAK. Tijdens de Boekenweek van Jongeren zijn er 115.520 exemplaren, de hoogste oplage tot nu toe, door jongeren op te halen op school, in de boekhandel of openbare bibliotheek. Voor jongeren die liever digitaal lezen of de verhalen luisteren, is 3PAK online te lezen via de online bibliotheek. Ook zijn  de verhalen van Splinter Chabot en Khalid Boudou door een samenwerking met CJP gratis te beluisteren via Storytel.

Beste boeken voor jongeren - Oorspronkelijk Nederlandstalig

Confrontaties – Simone Atangana Bekono (Lebowski)
‘In dit prachtige, gelaagde verhaal kom je er gaandeweg steeds meer achter wat de invloed van racisme was op de ontwikkeling van de sterke hoofdpersoon. Een urgent boek!’

Strovuur – Gerwin van der Werf (Atlas Contact)