Bouw mee met de BiebBouwers!

Gepubliceerd op: 28 augustus 2020 13:00

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

BiebBouwer Challenge

Dit jaar nemen we je iedere maand  mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven je een bouwopdracht die je thuis kunt uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

BiebBouwers Challenge #5: Bouw een bunker van de Atlantikwall!

In oktober is het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen’ en gaat het om verhalen over vroeger. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Welke gebouwen hebben in Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld? Jullie gaan bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Duitsland bouwde daar duizenden bunkers om te voorkomen dat de troepen van de geallieerden zouden landen. En een bunker is een knap bouwwerk. Bekijk alvast de teaser en houd de website in de gaten!

Check de voorgaande challenges

Abonneer je op het YouTube kanaal en check wie er gewonnen heeft. Wie weet win jij ook een keer!

Winnaar Challenge augustus: Bouw een scheepswrak

Vorige maand doken we onder water en gingen we op zoek naar scheepswrakken van 17e-eeuwse oorlogsschepen. Nou, die hebben we gevonden. Complete scheepskerkhoven kregen we toegestuurd! Onze jury had hun handen er vol aan om er de mooiste uit te zoeken. En zoals jullie weten; de bouwer van het mooiste scheepswrak krijgt weer een prijs. Doe mee met de nieuwe challenge en wie weet win jij dit keer!

BiebBouwers #3 - augustus 2020. Bouw een scheepswrak

BiebBouwers #4 - juli. Bieb van de toekomst