Nederland Leest: Een cadeau van jouw bibliotheek

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 11:00

Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden én bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Hoe kom je aan het boek?

Kleine geschiedenis, grote verhalen. Dat is het thema van de jaarlijkse campagnemaand Nederland Leest dat tot halverwege december plaatsvindt. Iedereen kan in deze periode het cadeauboek ''Het zwijgen van Maria Zachea" van Judith Koelemijer gratis ophalen in een van onze bibliotheeklocaties: de Korenbeurs, de Klinker, Hof in Zuid en Singel 24. Het boek is tot half december te verkrijgen of zolang de vooraad strekt.

Ook als e-book of luisterboek beschikbaar

Was je er nog niet aan toegekomen je cadeauboek bij de bibliotheek op te halen? Geen nood! Gelukkig kan ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ ook geleend worden als e-book en luisterboek. Te leen via de app en de pc. Hanneke Groenteman leest het luisterboek voor. Het e-book vind je hier.

Nederland Leest Junior

Natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht. Voor schoolkinderen van groep 8 en 1e jaars vmbo-leerlingen is gekozen voor Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Zij krijgen het boek op school uitgereikt. Meer info over Nederland Leest Junior vind je hier: www.nederlandleest.nl/junior