Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 09:30

Bibliotheek-leden kunnen tot en met 9 februari alleen gereserveerde boeken afhalen en inleveren in de Korenbeurs en de Nieuwe Harg. De overige locaties zijn gesloten. Studieplekken, computers en printfaciliteiten zijn niet toegankelijk en er wordt geen koffie-to-go geserveerd. Bijeenkomsten en cursussen van het DigiTaalhuis zijn eveneens geannuleerd. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende de hele lockdown uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Openingstijden afhaalservice, nu ook op zaterdag!!

Vooraf gereserveerde boeken kunnen op de volgende locaties en tijden worden afgehaald:

• maandag van 10.00 tot 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • woensdag van 10.00 tot 12.30 uur: NIEUWE HARG, Hargplein 116
  • donderdag van 10.00 tot 12.30 uur: NIEUWE HARG, Hargplein 116
  • vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145

Spelregels

Om het afhalen van reserveringen in de Korenbeurs voor iedereen prettig te laten verlopen, zal een medewerker van Shelter Security u verwelkomen in de Korenbeurs. Verder vragen wij alle bezoekers zich te houden aan de volgende richtlijnen:

• Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Reinig je handen.
  • Geef elkaar de ruimte; houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje.

Digitaal Spreekuur

Voor het Digitaal Spreekuur kunnen vanaf nu telefonische afspraken worden gemaakt. Schiedammers worden vervolgens op het afgesproken tijdstip teruggebeld om hun probleem of vraag over de computer, smartphone, e-reader of tablet door te spreken. Vul hier het aanvraagformulier in en we nemen contact met u op!

Digitale dienstverlening

Uiteraard kunnen er e-books en luisterboeken worden geleend. Heeft u hierbij ondersteuning nodig, stuur ons dan een e-mail en dan nemen we contact met u op. Bellen tijdens openingstijden kan ook. Verder heeft team Educatie een uitdagende Tips-pagina samengesteld voor de jeugd. Omdat we ons steeds vaker thuis moeten zien te vermaken, hebben enkele bibliotheekmedewerkers TOP10-lijstjes samengesteld voor de nodige inspiratie. En onlangs is er een nieuwe app gelanceerd: de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek.

Gesloten

De volgende bibliotheek-locaties zijn gesloten:

• Jeugdbibliotheek De Klinker
  • Hof in Zuid
  • Singel24

Bereikbaarheid

Vragen over lenen, verlengen, reserveren, online lenen of uw lidmaatschap kunt u beste per e-mail stellen. Dan krijgt u het snelst antwoord. Telefonisch is de Bibliotheek Schiedam bereikbaar op 010-7146300 op de volgende tijden: maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.