Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

Gepubliceerd op: 28 januari 2021 15:00

Bibliotheekleden kunnen tot 2 maart alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende de hele lockdown uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Locaties en tijden afhaalservice

Vooraf gereserveerde boeken kunnen op de volgende locaties en tijden worden afgehaald:

• ma - 10.00 - 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • di - 10.00 - 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • wo - 10.00 - 12.30 uur: NIEUWE HARG, Hargplein 116
  • wo - 12.15 - 14.30 uur: SINGEL, Singel 24 - ingang Marconistraat
  • wo - 13.00 - 15.00 uur: DE KLINKER, Bernardus IJzerdraatsingel 1
  • wo - 14.00 - 16.00 uur: HOF IN ZUID, Nieuwe Maasstraat 68D
  • do - 10.00 - 12.30 uur: NIEUWE HARG, Hargplein 116
  • vr - 10.00 - 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145
  • za - 10.00 - 14.00 uur: KORENBEURS, Lange Haven 145

Werkwijze

Log in op de website of op de app. Zoek de boeken op die je wilt lezen. Reserveer ze, wanneer ze beschikbaar zijn. Je ontvangt een mailtje als de gereserveerde materialen klaarliggen.

Spelregels

Om het afhalen van reserveringen in de Korenbeurs voor iedereen prettig te laten verlopen, zal een medewerker van Shelter Security u verwelkomen in de Korenbeurs. Verder vragen wij alle bezoekers zich te houden aan de volgende richtlijnen:

• Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Reinig je handen.
  • Geef elkaar de ruimte; houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje.

Digitaal Spreekuur

Voor het Digitaal Spreekuur kunnen vanaf nu telefonische afspraken worden gemaakt. Schiedammers worden vervolgens op het afgesproken tijdstip teruggebeld om hun probleem of vraag over de computer, smartphone, e-reader of tablet door te spreken. Vul hier het aanvraagformulier in en we nemen contact met u op!

Digitale dienstverlening

Uiteraard kunnen er e-books en luisterboeken worden geleend. Heeft u hierbij ondersteuning nodig, stuur ons dan een e-mail en dan nemen we contact met u op. Bellen tijdens openingstijden kan ook. Verder heeft team Educatie een uitdagende Tips-pagina samengesteld voor de jeugd. Omdat we ons steeds vaker thuis moeten zien te vermaken, hebben enkele bibliotheekmedewerkers TOP10-lijstjes samengesteld voor de nodige inspiratie. En onlangs is er een nieuwe app gelanceerd: de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek.

Spelletjesuitleen in de Singel

Vanaf woensdag 3 februari is ook de Singel geopend als afhaallocatie op woensdagen van 12.15 tot 14.30 uur. Je kunt er je gereserveerde boeken afhalen en terugbrengen, maar ook een spelletje meenemen van de spelletjestafel. Struinen door de prentenboekenbak mag ook!

Bereikbaarheid

Vragen over lenen, verlengen, reserveren, online lenen of uw lidmaatschap kunt u beste per e-mail stellen. Dan krijgt u het snelst antwoord. Telefonisch is de Bibliotheek Schiedam bereikbaar op 010-7146300 op de volgende tijden: maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.