Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

Gepubliceerd op: 10 mei 2021 10:30

Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Werkwijze afhaalservice

De afhaalservice werkt als volgt: log in op de website of op de app. Zoek de boeken op die je wilt lezen. Reserveer ze, wanneer ze beschikbaar zijn. Je ontvangt een mailtje als de gereserveerde materialen klaarliggen.

LET OP: De reservering is 8 dagen geldig. Heb je de reservering niet binnen 8 dagen opgehaald, dan wordt er 1 euro reserveringskosten berekend. Na 8 dagen worden de materialen weer beschikbaar gesteld aan andere geïnteresseerden.

Afhaallocaties

Vooraf gereserveerde boeken kunnen op de volgende locaties en tijden worden afgehaald. Je kunt je boeken er uiteraard ook inleveren.

Dag Tijd Afhaallocatie
Maandag 10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
Dinsdag 10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
Woensdag 10.00 - 12.30 uur De Nieuwe Harg
10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
12.15 - 14.30 uur Singel 24
12.30 - 17.00 uur De Klinker
14.00 - 16.00 uur Hof in Zuid
Donderdag 10.00 - 12.30 uur De Nieuwe Harg
10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
Vrijdag 10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
14.30 - 17.00 uur Singel 24
Zaterdag 10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs
Zondag 10.00 - 14.00 uur De Korenbeurs

Spelregels

Om het afhalen van reserveringen in de Korenbeurs voor iedereen prettig te laten verlopen, vragen wij alle bezoekers zich te houden aan de volgende richtlijnen:

• Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Reinig je handen.
  • Geef elkaar de ruimte; houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje.

Digitaal Spreekuur

Voor het Digitaal Spreekuur kunnen vanaf nu telefonische afspraken worden gemaakt. Schiedammers worden vervolgens op het afgesproken tijdstip teruggebeld om hun probleem of vraag over de computer, smartphone, e-reader of tablet door te spreken. Vul hier het aanvraagformulier in en we nemen contact op!

Digitale dienstverlening

Uiteraard kunnen er e-books en luisterboeken worden geleend. Kun je hierbij ondersteuning gebruiken, stuur ons dan een e-mail en we nemen contact op. Bellen tijdens openingstijden kan ook. Verder heeft team Educatie een uitdagende Tips-pagina samengesteld voor de jeugd. Omdat we ons steeds vaker thuis moeten zien te vermaken, hebben enkele bibliotheekmedewerkers TOP10-lijstjes samengesteld voor de nodige inspiratie. En onlangs is er een nieuwe app gelanceerd: de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek.

Spelletjesuitleen in de Singel

Bij de Singel kun je je gereserveerde boeken afhalen en terugbrengen, maar ook een spelletje meenemen van de spelletjestafel.

Bereikbaarheid

Vragen over lenen, verlengen, reserveren, online lenen of jouw lidmaatschap kun je het beste per e-mail stellen. Dan krijg je het snelst antwoord. Telefonisch is de Bibliotheek Schiedam bereikbaar op 010-7146300 op werkdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur.