De Bibliotheek Schiedam en corona - vervolg

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 11:30

Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen. Soms kunnen de normale tijden afwijken, houd daarom altijd de website goed in de gaten. Conform de richtlijnen van het kabinet zijn alle publieksevenementen voorlopig geannuleerd. Cursussen en het Digitaal Spreekuur gaan -onder voorbehoud- door. Check hiervoor de agenda. De horeca in de Korenbeurs is gesloten.

Om bezoek aan de bibliotheek voor iedereen een prettige ervaring te laten zijn, zal een medewerker van Shelter Security u verwelkomen in de Korenbeurs. Blijf je studeren of werken (een langer verblijf), dan vragen wij je je gegevens te registreren. Verder vragen wij alle bezoekers zich te houden aan de volgende richtlijnen op alle locaties:

• Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Reinig je handen.
  • Neem bij de deur een badge in ontvangst.
  • Geef elkaar de ruimte; houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje.

Daluren voor ouderen en kwetsbaren

Ouderen en kwetsbaren adviseren wij om de bibliotheek in de Korenbeurs tijdens de daluren te bezoeken:

• maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • dinsdag van 10.00 uur tot 11.00 uur
  • donderdag van 10.00 tot 11.00 uur
  • donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur

Aangepaste openingstijden De Nieuwe Harg

De bibliotheek-locatie in De Nieuwe Harg blijft beschikbaar als enige voorziening in het ontmoetingscentrum. Wel worden de tijden aangepast waarop bezoekers er terecht kunnen:

• woensdag van 10.00 tot 12.30 uur
  • donderdag van 10.00 tot 12.30 uur

Deze tijden gelden tot nadere berichtgeving vanuit de overheid omtrent de corona-maatregelen.

Aangepaste openingstijden Jeugdbibliotheek De Klinker

Tot nadere berichtgeving zal Jeugdbibliotheek De Klinker alleen open zijn op de woensdagen van 12:30 - 17:00 uur.

Extra maatregelen Hof in Zuid

Voor de Hof in Zuid geldt dat er maximaal 1 bezoeker in de bibliotheek-ruimte is toegestaan en dat de leestafel er niet in gebruik is. Deze maatregelen gelden vanaf 15 oktober.

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch is de Bibliotheek Schiedam bereikbaar van 10.00 uur tot 14.00 uur. Vragen over lenen, verlengen, reserveren of uw lidmaatschap kunt u beste per e-mail stellen.