Eerst afhalen, straks weer open

Gepubliceerd op: 1 april 2020 10:06

De Bibliotheek Schiedam is gestart met een Afhaalservice voor leden van gereserveerde boeken uit de Schiedamse collectie. Iedere dag, dus ook in het weekend, kun je de gereserveerde boeken tussen 10.00 en 14.00 uur afhalen in de Korenbeurs! Inleveren kan ook, verpak alles dan in een plastic tas. Voorlopig betaal je niets voor boeken die te laat zijn. De Bibliotheek Schiedam vraagt bezoekers zich aan de bekende afspraken te houden: houd 1,5 meter afstand, heb je klachten, blijf dan thuis en kom indien mogelijk alleen!

Meer info

Zodra de overheid nieuwe maatregelen aankondigt, zullen we kijken hoe we dit kunnen inpassen. Tot die tijd zijn de Bibliotheek-locaties gesloten en activiteiten geannuleerd. Voor vragen zijn we telefonisch op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 14.00 uur op 010 714 63 00.
Reserveren van boeken kan alleen via de website of Wise-app. Meer info.

• Materialen: Heb je geleende materialen in huis? Geen nood, er worden geen boetes gerekend. Je kunt de materialen tot het moment dat we weer opengaan kosteloos thuishouden.
  • Cursussen: Volg je een cursus? Zodra bekend is dat activiteiten weer hervat kunnen worden, wordt gezocht naar nieuwe data om de lessen indien mogelijk in te halen. Daarnaast behoort, indien van toepassing, restitutie van het cursusgeld tot de mogelijkheden. De meeste cursussen worden in het najaar opnieuw aangeboden, maar kunnen eventueel ook online gevolgd worden.
  • Slotfeest 100 jaar Bibliotheek Schiedam: Het Slotfeest in de Grote- of Sint Janskerk wordt verplaatst naar vrijdag 12 maart 2021. Dat is de laatste dag van de Boekenweek van volgend jaar. De stad krijgt dan alsnog een vertrouwd Boek & Bal Schiedam gepresenteerd.
  • Digitale diensten: Gelukkig kun je ook digitaal doorlezen en spelen in onder meer de online Bibliotheek en op diverse andere websites. Op onze site vind je diverse links en berichten terug die je naar deze pagina's doorverwijzen.
  • Vragen: Heb je vragen? Iedere werkdag van 09.00 tot 14.00 uur zijn we telefonisch bereikbaar op 010-714 63 00. Of stuur ons een mail via klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

We vertrouwen op begrip en medewerking van alle Schiedammers.