Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op: 1 april 2020 10:06

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Rijksoverheid en het RIVM raken ook de Bibliotheek Schiedam. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus. Daarom zijn al onze bibliotheeklocaties gesloten en activiteiten afgelast. Conform de meest recente berichtgeving vanuit de Rijksoverheid is in goed overleg met de Gemeente Schiedam en de Raad van Toezicht besloten dat de Bibliotheek Schiedam in ieder geval tot 1 juni haar deuren gesloten houdt of tot nader bericht door de rijksoverheid.

  • Heb je geleende materialen in huis? Geen nood, er worden geen boetes gerekend. Je kunt de materialen tot het moment dat we weer opengaan kosteloos thuishouden. 
  • Volg je op dit moment een cursus? Zodra bekend is dat activiteiten weer hervat kunnen worden, wordt gezocht naar nieuwe data om de lessen indien mogelijk in te halen. Daarnaast behoort, indien van toepassing, restitutie van het cursusgeld tot de mogelijkheden. De meeste cursussen worden in het najaar opnieuw aangeboden, maar kunnen eventueel ook online gevolgd worden. 
  • Heb je een kaartje gekocht voor een van de geannuleerde activiteiten, dan krijg je je geld terug. De wijze van retourneren wordt zo spoedig mogelijk kenbaar gemaakt via de website.
  • Het Slotfeest in de Grote- of Sint Janskerk wordt verplaatst naar vrijdag 12 maart 2021. Dat is de laatste dag van de Boekenweek van volgend jaar. De stad krijgt dan alsnog een vertrouwd Boek & Bal Schiedam gepresenteerd.
  • Gelukkig kun je digitaal doorlezen en spelen in onder meer de online Bibliotheek en op diverse andere websites. Op onze site vind je diverse links en berichten terug die je naar deze pagina's doorverwijzen. En voor de jeugd is er de Jeugdbibliotheek met veel tips en info over leuke en nuttige dingen die online beschikbaar zijn.  
  • Heb je vragen? Iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur zijn we telefonisch bereikbaar op 010-714 63 00. Of stuur ons een mail via klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

We vertrouwen op begrip en medewerking van alle Schiedammers.