Droge voeten voor de Biebbouwers

Gepubliceerd op: 1 maart 2021 10:04

Oh jee, lekkage! En niet zo'n beetje ook. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge ga jij daarover nadenken.

Uitdaging

Het is je misschien opgevallen, maar het water in de rivieren stond in februari weer historisch hoog. En dat wordt zo langzamerhand een uitdaging. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij in ons koude kikkerlandje dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge ga jij daar over nadenken. Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen. En je kan er nog een prijs mee winnen ook! Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd!

Doe mee!

Doe mee met de nieuwe Minecraft-challenge. Ben je klaar met bouwen, stuur dan een filmpje op van jouw waterhuis naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel: het boek ‘Erop of Eronder’ van Anne Pek en het BiebBouwers-shirt! Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 maart naar ons op. Hou jij droge voeten?