Gi-GA-GROENE Boekentips

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022 16:05

De Kinderboekenweek is begonnen, wat een feest! En dit jaar gaan we met z'n allen een GI-GA-GROEN avontuur beleven. We hebben allerlei leuke activiteiten georganiseerd, maar natuurlijk wil je aan het eind van de dag ook even met een boek in een hoekje kruipen.

Daarom verzamelen wij allemaal GI-GA-GROENE boekentips met natuurhelden, buitenavonturen en dierenweetjes voor je. Weet jij er ook één? Mail 'm dan snel!

Mail je GI-GA-GROENE tip!

Tip van Leonieke: Oom Onkruid - Tosca Menten

Cover van het boek Oom Onkruid

Oom Onkruid is een knotsgek verhaal over een bizarre vriendschap en de oerkracht van de natuur, afgewisseld met groene weetjes, maffe interviews, bijzondere krantenberichten en heel veel vreemde planten. Bomvol geestige illustraties van Geert Gratama. ''Met dit boek loopt ieder kind weg! Dus zoek je een leestip voor een kind vanaf 7 jaar dat niet veel leest, dan is Oom Onkruid een echte aanrader.''


Tip van Yvonne: Winterdieren - Bibi Dumon Tak

Cover van het boek Winterdieren

Een prachtig geillustreerd boek met verhalen over dieren die wonen bij of op de Noordpool of Zuidpool, zoals de eland, ijsbeer of muskusos. ''Het is met veel humor en mededogen opgeschreven en ik las het mijn kinderen altijd met veel plezier voor!'' Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.


Tip van Edwin: Het eigenwijze huisdierenboek - Marc ter Horst

Cover van het boek Het eigenwijze Huisdierenboek

Over huisdieren is zoveel meer te vertellen dan wat ze eten en hoe vaak je hun hok schoon moet maken. Daarom heeft schrijver Marc ter Horst vijftig huisdieren uitgezocht waar hij interessante weetje over vertel. Hoe is de hond een huisdier geworden? Hoe ruimen ratten bommen op? Waar heeft je fret de sleutels verstopt? de illustraties zijn kleurrijk, het boek is geschikt vanaf 10 jaar.


Tip van Suzanne: Spinder - Simon van der Geest

Cover van het boek Spinder

Dit boek gaat over twee broers, Spinder en Jeppe, die hun derde broer zijn verloren. Ze rouwen en hebben ruzie. Ze willen allebei de kelder voor zichzelf. Spinder heeft er zijn insectenverzameling, de andere broer wil er harde muziek maken.""Spinder, die zo wordt genoemd nadat hij op school een spin en vlinder heeft gekruist, is veel met diertjes en de natuur bezig en heeft moeite met vrienden maken. De schrijver zoekt steeds naar parallellen in de insectenwereld, en dat is heel leuk: in je schulp kruipen bijvoorbeeld, of het vormen van koloniën. Een mooi boek die doet beseffen waar het leven nu echt om draait." Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10.


Tip van Hidde: Oud genoeg om de aarde te redden- Loll Kirby

Cover van het boek Oud genoeg om de aarde te redden

In het boek Oud genoeg om de aarde te redden van Loll Kirby komen kinderen zelf in actie  tegen klimaatverandering! Lees over hun projecten en ontdek dat het redden van de planeet hier begint… bij jou. "Met praktische tips voor kinderen om thuis en op school zelf in actie te komen. Door de pagingrote kleurenillustraties is het een makkelijk te lezen boek." Vanaf ca. 8 jaar.