Hashtag BookTok populair onder jeugd

Gepubliceerd op: 2 augustus 2021 15:39

De laatste tijd is de #BookTok enorm populair onder de jeugd die TikTok gebruikt. TikTok is een socialemedia-app waarmee korte video's gemaakt en gedeeld kunnen worden. De filmpjes kunnen een lengte hebben van 3 tot maximaal 30 seconden. De app wordt vooral gebruikt door (jonge) tieners.

Met #BookTok posten jonge gebruikers, voornamelijk meiden, korte video’s waarin ze hun favoriete boeken bespreken. Deze posts trekken honderdduizenden kijkers, waardoor jongeren massaal aan het lezen slaan, kan worden geconcludeerd uit de cijfers over de Engelstalige boekenmarkt.

De trend focust zich vooral op Engelstalige ­boeken. Maar onder de noemer #BoekTok zijn er langzamerhand ook Nederlandse TikTokkers die zich ermee bezighouden. De Nederlandse Soraya Riem ­(@sorayariem.psd) is er zo een. Haar TikTokaccount gaat over koken en ­lezen. Inmiddels heeft ze 69.000 volgers.

Lees het artikel op de website van het Parool.

Ook NOS Stories besteed aandacht aan het onderwerp.

 

De bieb is uiteraard blij met deze ontwikkeling! Lezen maakt het leven makkelijker, leuker en vooral grootser! Daarom zal de bibliotheek zich de komende tijd verdiepen in TikTok en kijken welke gave tips er allemaal voorbij komen met #BoekTok! Aanraders zijn welkom!