Bibliotheek Schiedam biedt hulp bij Coronacheck-app en toegangsbewijs

Gepubliceerd op: 27 september 2021 11:08

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of bioscoopbezoek. Schiedammers die hulp nodig hebben met de CoronaCheck-app of een papieren coronabewijs willen uitprinten, kunnen daarvoor gratis terecht bij de Bibliotheek Schiedam.

Helpdesk bibliotheek

Voor vragen over de CoronaCheck-app kun je terecht bij de helpdesk in de bibliotheek in de Korenbeurs. Deze is open op dinsdagavond  van 17.30 tot 20.00 uur en op donderdagochtend van 10:00 – 12:00 uur in de Korenbeurs. Een afspraak maken is niet nodig.

Helpdesk theater

Theater aan de Schie heeft ook een helpdesk. Deze is open van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Het coronacheck ondersteuningspunt bevindt zich in de foyer.

Geen coronatoegangsbewijs nodig voor bezoek aan bieb

Voor een bezoek aan de bibliotheek is het niet nodig om je coronatoegangsbewijs te laten zien. Je kunt boeken komen halen en brengen en je bent ook van welkom om te werken of studeren. Ook bij onze activiteiten (bijvoorbeeld workshops, lezingen, cursussen en trainingen) hoef je geen toegangsbewijs te laten zien. Wil je graag een kop koffie drinken of lunchen bij Césant, dan wordt er wel om je coronatoegangsbewijs gevraagd. Deze wordt aan tafel gescand. Bij grote evenementen waarbij de horeca deel uitmaakt van de activiteit, zal ook om een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Is dit nodig, dan zullen we dat altijd bij de praktische informatie vermelden.