Zoek je verkoeling? Maak zelf ijs!

Gepubliceerd op: 15 augustus 2022 13:18

Cover van het boek IJs & Co

Heet, hè? Het is echt puffen geblazen met dit weer. Laten we hopen dat de regen een beetje verkoeling brengt deze week, maar voorlopig duikt de temperatuur niet onder de 20 graden. Tijd dus voor IJS. Zelf ijs maken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met de huidige mogelijkheden en de vele recepten is dit nu ook makkelijker. In onze collectie neemt ijs helaas geen prominente rol in. Maar één van de betere boeken over ijs maken hebben we gelukkig wel: IJs & Co.

Aniek Keijsers schreef het boek IJs & Co en er komen allerlei ijsvariaties aan bod: van sorbet tot roomijs, gelato en waterijs. IJs in een hoorntje, in een bakje of op een stokje. Maar ook frozen yoghurt, ijscoupes en ijstaarten. Natuurlijk ontbreken ook de recepten voor de hoorntjes, wafels, sauzen en verschillende toppings niet.

Frambozenijs met witte chocolade

Zo kunnen we aan de slag met saffraanijs met rozenwater of een magnum van frambozenijs met witte chocolade. Of kies voor een bramengranita met gin & rozemarijn, ijsrepen met karamel & pinda's of een vanille ice cream float met sinaasappelbloesem. Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, alle ijsjes in dit boek zijn eenvoudig zelf te maken! Bovendien zijn veel recepten geschikt voor veganisten. Leer alles over het zelf maken van ijs door middel van verschillende methodes en ontdek wat de invloed is van verschillende ingrediënten op de textuur en smaak van het ijs. 'IJs & co' is leuk, toegankelijk en biedt je volop inspiratie!

 Andere goede boeken over ijs maken zijn:

  • IJs - Marleen Visser
  • Lekker ijs zelf maken -Camilla Hamid
  • 500 ijsrecepten - Alex Barker
  • IJs - Elisabeth Johansson
  • Glacerie - Hidde de Brabander
  • IJSJES - Iris Vernooij

Hebben wij een boek niet, dan kun je het formulier voor een Aanschafsuggestie invullen!