Oktober: Maand van de Geschiedenis

Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 12:19

Oktober is van oudsher de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties besteden extra aandacht aan geschiedenis op uiteenlopende manieren onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag'.

Agenda

Op de website van de organisatie staat een zeer uitgebreide agenda, zoals rondleidingen, workshops, exposities; ingedeeld per categorie en per provincie. Zo komt er bijvoorbeeld een workshop Visleer maken voorbij, een wandeling maken door Zuthpen of muurschilderingen ontdekken in Breda.

Schiedam

In Schiedam gaat het - hoe kan het ook anders- over jenever. Jenever zette Schiedam per slot van rekening op de wereldkaart. Het graan waarmee die jenever werd gemaakt kwam vaak uit Riga. Jeneverkenner bij uitstek Rob van Klaarwater en historicus dr.Jan Willem Verkaik vertellen je deze middag van alles over de eeuwenlange handelsrelaties en wat de Schiedammers van de Letse grondstof wisten te maken.

De organisatie van deze lezing op 3 oktober is in handen van het Borrelmuseum / Jeneverie 't Spul en de Schiedamse Boekhandel.

Tijdstip: 15:00 - 18:00 uur
Locatie: Hoogstraat 92,3111HL Schiedam