Online Bibliotheek App

Gepubliceerd op: 11 september 2020 09:43

Vanaf deze week kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

Belangrijkste wijzigingen

In de nieuwe app vind je zowel e-books als luisterboeken. Je hebt dus maar 1 app nodig om boeken te lezen of te luisteren op je mobiel of tablet. De lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek is verbeterd. Je kunt in de app direct titels vinden, lenen en lezen of luisteren. Je hebt voor het lezen via de app de website onlinebibliotheek.nl niet meer nodig om de e-books te koppelen aan je tablet of mobiel. (Let op: voor het koppelen van e-books aan je e-reader of pc heb je de website wél nog steeds nodig.)

Wat kun je verder in de nieuwe app?

  • verlanglijstjes maken door hartjes uit te delen aan je favoriete boeken
  • previews van boeken bekijken en beluisteren
  • je leengeschiedenis bijhouden
  • inzicht krijgen in je leesstatistieken
  • ook kun je tips ter inspiratie en actuele berichten ontvangen in de app

Hoe stap je over?

De nieuwe app is te downloaden in de App Store of Google Play. Voor deze app heb je minimaal iOS 11.0 (Apple) of Android 4.4 nodig. Je moet je wel opnieuw registreren om gebruik te maken van de nieuwe functies in de app. De oude e-books en Luisterbieb-app blijven nog beschikbaar tot 21 september. Je kunt boeken die je al had gedownload tot dan uitlezen, maar geen nieuwe boeken meer lenen. In onderstaande uitlegvideo zie je hoe je de eerste keer moet inloggen. De meest gestelde vragen zijn ook overzichtelijk een rijtje gezet.

Hulp nodig? Volg de cursus e-book lenen

Misschien is het prettiger om deze overstap onder begeleiding uit te voeren. In één middag leer je hoe je een e-book leent van de online Bibliotheek. Voor deze cursus neem je je eigen e-reader (met laptop), tablet of smartphone mee. Voor het aanmaken van een account om e-books te kunnen lenen, heb je je bibliotheekpas en wachtwoord nodig. Let op: de meeste e-readers zijn geschikt voor het lenen van e-books van de online Bibliotheek, behalve de Kindle e-reader. Er is plaats voor 3 deelnemers. De cursus is gratis en vindt plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. De eerstvolgende cursussen staan gepland op 8 oktober, 12 november en 10 december. Geef je van tevoren op!

Demonstratie 29 oktober geannuleerd

De praktische demonstratie die op donderdag 29 oktober zou worden gehouden in de Korenbeurs gaat helaas niet door. De opzet past niet goed in deze tijd gezien de huidige maatregelen en situatie. Mocht er en nieuwe datum worden gepland, dan laten wij dit weten. Kom je er toch niet uit, volg dan de cursus e-book lenen.