Nieuwe locatie Kansenfabriek feestelijk geopend

Gepubliceerd op: 22 september 2022 11:41

Wethouder Petra Zwang heeft woensdag 21 september de nieuwe bibliotheek-locatie in de Kansenfabriek officieel geopend! Het was een feestelijke happening, waarbij veel kinderen en ouders uit de buurt aanwezig waren.

We begonnen de middag met koffie en thee voor de ouders en wat limonade voor de kinderen. Vervolgens was het de beurt aan wethouder Petra Zwang en bibliotheek-directeur Theo Schilthuizen om de officiële openingshandeling te verrichten. Goochelaar Oliver Quist wist daarna iedereen te betoveren met een goochelshow voor de kinderen van Nieuwland. Aan het eind van de middag kwam de ijskar van Wilco voorrijden en was het smullen geblazen. Alle aanwezige buurtkinderen gingen naar huis met een cadeautje.

De Kansenfabriek is een plek in Nieuwland waar mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. In het gebouw van de Kansenfabriek hebben verschillende initiatieven die zich richten op taalverwerving en basisvaardigheden een plek gekregen. Het aanbod van de bibliotheek sluit hierop goed aan.

Open op woensdagmiddag

Voorlopig zal de bibliotheeklocatie open zijn op woensdag van 12.00 tot 16.00 uur. De boekencollectie in de Kansenfabriek is in eerste instantie bedoeld voor de jeugd van 0-12 jaar én hun ouders. De bibliotheek zal op termijn activiteiten gaan organiseren in de Kansenfabriek, die deel uitmaken van de gemeentelijke gezinsaanpak.

Bekijk hieronder de videoreportage die JanWillem de Boer heeft gemaakt voor JWTV.