Open Monumentendagen

Gepubliceerd op: 26 augustus 2020 14:23

Open Monumentendagen 2020 gaat door! Het Comité Open Monumentendagen Schiedam heeft onlangs besloten dat het evenement dit jaar toch wordt gehouden. Wel is het dit jaar ‘anders dan anders’. Er zijn minder panden open, de focus ligt op grotere panden en afstand houden van elkaar is het devies.

Pak je kans!

Er zijn geen grote activiteiten die veel mensen trekken, maar wel rondleidingen in de buitenlucht. En in plaats van een programmaboekje worden er dit jaar filmpjes van diverse monumenten gemaakt, zodat het beleven van en leren over monumenten ook ‘vanuit huis’. Deze zullen in de week voor monumentenweekend uitgezonden worden en op het Youtube kanaal van Schie TV te bekijken zijn.

De Korenbeurs is 1 van de locaties van de Open Monumentendagen. Een groot en majestueus gebouw met een open karakter door de prachtige binnentuin. Als je er altijd al eens wilde binnenstappen, dan is dit je kans!

Het is ook de laatste kans voor de kinderen (tot 12 jaar) om de stadswandeling van Annie M.G. Schmidt onder begeleiding te lopen. Zondag 13 september organiseren we een ochtend- en middagwandeling, waarbij we alle belangrijke spots uit het leven van de beroemde kinderboekenschrijfster. Geef je van tevoren op!

De Open Monumentendagen vinden plaats in het weekend van 12 en 13 september. Tot dan!