Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd!

Gepubliceerd op: 23 april 2021 15:55

De afgelopen weken zijn we bij de bibliotheek druk bezig geweest met Pimmen. Huhhh, Pimmen? Wat is dat dan?, horen we je denken. Nou, dat leggen we graag eens aan je uit. De collectie van de Bibliotheek Schiedam kun je onderverdelen in categorieën. Dat maakt het zoeken en vinden van de juiste titel makkelijker. Nu kun je voor die onderverdeling diverse systemen hanteren. De Bibliotheek Schiedam is voor de collectie informatieve boeken onlangs overgestapt op het systeem PIM, oftewel Presentatiesysteem Informatieve Media.

Pictogrammen en trefwoorden

De informatieboeken worden verdeeld in onderwerpen, zodat je als bezoeker makkelijk de weg in onze bibliotheek kunt vinden. Elk onderwerp heeft een eigen gekleurd pictogram. Samen is dat de rubrieksaanduiding. Binnen het onderwerp heeft elk boek een trefwoord. Het pictogram en het trefwoord staan op het rug-etiket van het boek. In de kast staan de boeken met hetzelfde pictogram bij elkaar en de trefwoorden staan op alfabetische volgorde.

Snuffel lekker door de boeken heen

PIM is een flexibel systeem en komt, zoals dat heet, ‘tegemoet aan de snuffelende gebruiker’. Dus mocht je de volgende keer sneller dan gebruikelijk vinden wat je zoekt, dan weet je waardoor het komt: wij zijn klaar met Pimmen!