Poëziefestival Schiedam

Gepubliceerd op: 23 april 2021 11:45

Maar liefst 20 klassen van 6 Schiedamse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan het Poëziefestival Dichter bij elkaar. Dit festival werd georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Stichting Mooi Werk.

Poëziefestival Dichter bij elkaar afgesloten

De afgelopen weken hebben 20 klassen van 6 Schiedamse basisscholen mee gedaan aan het Poëziefestival Dichter bij elkaar. Dit festival werd georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Mooi Werk. In twee lessen maakten leerlingen van De Klinker, Het Startblok, de Regenboog, de Poldervaart, Ababil en de Vlinder mooie gedichten bij het thema ‘dichter bij elkaar.’

Poëzielessen op de scholen

De lessen werden gegeven door schrijfdocenten Carla Scheepe en Liesbeth Mende. De eerste les werd online gegeven en waar dat mogelijk was werd de tweede les ‘live’ in de klas gegeven. In deze vreemde tijd was dit helaas niet overal mogelijk en werd ook de tweede les online gegeven. De jury, bestaande uit beide schrijfdocenten koos uit elke groep de drie mooiste gedichten uit. Enkele van deze gedichten werden door de makers zelf voorgelezen bij de online eindpresentatie. Tijdens de presentatie kwamen de klassen online ‘dichter bij elkaar’ en dan zie je goed hoeveel kinderen er hebben meegedaan aan het festival! Schrijver, dichter en theatermaker Simon van der Geest was te gast en opende de presentatie met een van zijn gedichten. Ook leerde hij de kinderen een gedicht in gebarentaal.

Dichtbundel en raamgedichten

De mooiste gedichten worden opgenomen in een dichtbundel die onder de deelnemende scholen zal worden verspreid. Ook komen na de meivakantie de mooiste dichtregels als raamgedicht op de ramen van de scholen te hangen. Zo kan iedereen in Schiedam genieten van al het moois dat er is gemaakt.