Samenwerking SchieTV

Gepubliceerd op: 8 januari 2021 09:15

Lokale omroep SCHIE en de Bibliotheek Schiedam bundelen in 2021 hun krachten met de gezamenlijke exploitatie van een tv-studio in de Korenbeurs. Beide organisaties gaan de studio gebruiken voor het uitzenden van content via de eigen kanalen. Daarnaast kunnen maatschappelijke partijen in de stad gebruikmaken van de faciliteiten.

De eerste uitzending staat gepland op zaterdag 9 januari. Vanaf die datum is het nieuws- en actualiteitenprogramma Onder Ogen van SCHIE TV voortaan wekelijks te zien vanuit de Korenbeurs. De Bibliotheek Schiedam wil de studio vanaf het tweede kwartaal inzetten om steeds meer activiteiten online bij inwoners van de stad thuis te krijgen.

'Belangrijke stap'

Directeur Theo Schilthuizen van de bibliotheek is enthousiast: “Niet alleen is het mooi dat twee vooraanstaande partijen in Schiedam de handen ineen slaan, maar we maken als bibliotheek ook weer een belangrijke stap voorwaarts. Het is onze taak om zoveel mogelijk Schiedammers te betrekken bij onze activiteiten en dat wordt op deze manier een stuk makkelijker. We haken in op toekomstige ontwikkelingen, waarbij alles dat zich online afspeelt steeds belangrijker wordt.” 

Ook Joris-Jan Visser van SCHIE ziet veel mogelijkheden: “Voor zowel de Bibliotheek Schiedam als voor ons is dit een geweldige kans. We bouwen samen de Korenbeurs verder uit tot huiskamer van de stad. Daarbij doen we een oproep aan andere maatschappelijke partijen in Schiedam om ook gebruik te maken van de nieuwe technische faciliteiten. En dat sluit naadloos aan bij de publieke taak die we hebben.” Visser is sinds medio december voorzitter van SCHIE en volgt daarmee Phons Ockerse op, die overigens als bestuurslid actief blijft voor de omroep.

Gezamenlijk convenant

De samenwerking tussen SCHIE en de Bibliotheek Schiedam wordt donderdag 7 januari formeel bekrachtigd met het tekenen van een gezamenlijke convenant. 

De regie van Onder Ogen vindt ter plekke in de Korenbeurs plaats.

In de eerste aflevering van Onder Ogen op zaterdag 9 januari heeft collega Jan van Bergen en Henegouwen een toelichting gegeven op de geschiedenis van De Korenbeurs.