Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen

Gepubliceerd op: 12 november 2021 20:53

Gezien de persconferentie en de urgentie die uitgaat van de boodschap die vrijdagavond 12 november is uitgesproken (neem je eigen verantwoordelijkheid en beperk contactmomenten), besluit de Bibliotheek Schiedam dat het Sinterklaaspaleis voorlopig niet voor het grote publiek wordt opengesteld. Wel wil de bibliotheek verbinden en haar maatschappelijke rol in deze tijden blijven vervullen; daarom laten we de schoolbezoeken door groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen wel doorgaan. Deze vinden gereguleerd plaats volgens vooraf opgestelde roosters en regels.

We hebben met veel bloed, zweet en tranen met tientallen medewerkers en vrijwilligers lang aan de voorbereidingen van dit Sinterklaaspaleis gewerkt. Uiteraard zijn we teleurgesteld, maar het welzijn van Schiedam staat bij de bibliotheek - een veilige thuishaven in Schiedam - voorop. Omdat we als organisatie middenin in de samenleving staan, bewegen we mee met die samenleving. Houd de website in de gaten voor de actuele bewegingen.