Succesvolle livestream Verkiezingsdebat

Gepubliceerd op: 11 maart 2021 13:12

Samen met Schiedamse jongeren hebben de Kleine Ambassade en de Bibliotheek Schiedam een succesvol jongerendebat over de Verkiezingen georganiseerd. Woensdagmiddag 10 maart werd in de bibliotheek in de Korenbeurs door de jongeren vol passie en bevlogenheid gedebatteerd met aanwezige politici over zaken als onderwijs, discriminatie, milieu en gezondheid.

Hemd van het lijf

De jongeren waren goed voorbereid en hadden scherpe vragen en stellingen paraat. De mannen van de Cor Potcast waren, net als op het voetbalveld, in een topconditie in hun rol als debatleiders. Normaal gesproken staan Spartaan Bart Vriends en de Excelsior-spelers Maarten de Fockert en Thomas Verhaar op het voetbalveld. Maar wekelijks trekken ze ook veel publiek met hun eigen Cor Potcast over uiteenlopende onderwerpen.

Gewapend met de resultaten van de verkiezingsenquête zijn de jongeren met politici in gesprek te gaan. Ze hebben politici als Senna Maatoug (plek 5, Groen Links), Salima Belhaj (plek 6, D66), Bar van Kent (plek 8, SP) en Dogukan Ergin (plek 12, Denk) het hemd van het lijf gevraagd. Ook politici Iris Vrolijks (plek 27, PvdA), Dorien Verbree (plek 42, VVD) en Mustafa Bal (plek 33, CDA) waren van de partij. Waarom is 50PLUS ook interessant voor jongeren? Wat wil DENK doen tegen discriminatie? En hoe gaat D66 ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij de politiek? Dit en veel, veel meer is ter sprake gekomen. 

Livestream

Het live gestreamde debat vond uiteraard volledig coronaproof plaats. Er was een levendige verbinding met de vele kijkers thuis die via social media ook vragen konden stellen of reageren op de discussies. Ruim 450 views zijn geregistreerd tijdens de uitzending. Gemiddeld keken er 101 mensen tegelijkertijd, zij bleven gemiddeld een half uur kijken. De opname is inmiddels ruim 500 keer bekeken. Al met al een succesvol debat dus.

Kon je het debat niet live volgen, kijk dan de opnames terug.