Ben jij goed in taal, cijfers en tools?

Gepubliceerd op: 16 augustus 2022 12:22

Miljoenen mensen van alle leeftijden hebben geen of onvoldoende online vaardigheden. Ze hebben geen of slecht toegang tot digitale mogelijkheden, waardoor ze kansen missen en achterop raken in de maatschappij. Wie niet aanhaakt lijkt verloren, want de ontwikkelingen gaan razendsnel. Journalist Malika Sevil schreef onlangs in het Parool een uitgebreid artikel over het gebrek aan digitalisering bij een grote groep mensen. Ook in Schiedam heeft het onderwerp de aandacht van zowel de gemeente als de bibliotheek. Dit jaar zijn we gezamenlijk een bewustwordingscampagne gestart onder de noemer JAAR VAN TAAL & TOOLS.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of reke­nen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Daarnaast hebben ongeveer 4 miljoen mensen moeite om de huidige digitale ontwikkelingen bij te benen. Uit onderzoek is gebleken dat het percentage burgers in Schiedam dat over onvoldoende basisvaardigheden beschikt hoger ligt dan het landelijke gemiddelde, namelijk 32% van de inwoners van Schiedam

Als je de taal niet goed beheerst en weinig digitale vaardigheden hebt, is het dagelijks leven geen makkie. Denk aan de instructies op je medicijndoosje of een afspraak maken met je dokter via een app of website. Of wat dacht je van onbemande tankstations met een betaalpaal of een mailtje van de school van je kinderen. Veel mensen denken hier niet over na: het begrijpen en de handelingen zijn als ademhalen. Maar voor mensen die deze skills niet hebben, kan het leiden tot belemmering van carrièrekansen en uitsluiting in de samenleving.

Niet alleen probleem bij ouderen

Het artikel van Sevil laat zien, dat er vaak onterecht wordt gedacht dat het een probleem van alleen maar de oudere inwoners is. Er zijn ook hordes dertigers en veertigers die nooit goed hebben geleerd om online te bewegen. En hoewel armoede en laaggeletterdheid zeker een belangrijke rol spelen, zijn het lang niet altijd alleen maar laagopgeleiden die tegen digitale problemen aanlopen. Vooral mensen die veel met hun handen werken, missen ervaringsuren achter een (beeld)scherm. Dat kan de stratenmaker zijn, maar ook iemand uit een naaiatelier, een zorgmedewerker of een buschauffeur.

Ondanks dat deze onderzoeksgegevens inmiddels langer beken zijn, blijft het bedrijfsleven maar ‘door’automatiseren. Zo is PostNL per 1 juli gestopt met het ‘niet-thuis-briefje’. Als de pakketbezorger voor een dichte deur staat, krijg je daar per e-mail of in de app een melding van. Heb je die niet, dan heb je dus geen idee wat er met je pakketje is gebeurd. Tegelijkertijd worden door mensen bemande loketten gesloten. Bankfilialen sluiten en op het station staan automaten, waar je een kaartje kan kopen of opladen. Mensen die niet kunnen Internet-bankieren of bijvoorbeeld bij de zelfscankassa kunnen afrekenen voelen zich dom. Het dagelijks bestaan kan haar glans verliezen.

Blijf jezelf ontwikkelen, kom naar de bieb!

Malika Sevil besluit haar artikel met de rake conclusie: voor digitale vaardigheden moet je schermuren blíjven maken, anders raak je achterop! De bibliotheek is dé plek waar je met dat soort zaken aan de slag kunt. De bibliotheek biedt ondersteuning, informatie en uitleg over bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal en cursussen over computer, Internet, je smartphone, tablet of e-reader. De bibliotheek beantwoordt je vragen over je DigiD, AOW, belastingen en toeslagen of verwijst je door naar de juiste instanties. En bij ons kun je terecht voor een taalcoach, taalcafé of leescafé.

Naast het bieden van deze ondersteuning, zal de bibliotheek zich blijven inzetten voor bewustwording onder ondernemers en het bedrijfsleven om ze attent te maken op de problematiek. En onze kennis en vaardigheden zoveel mogelijk delen om de kansenongelijkheid weg te nemen. Ben jij iemand die hierbij hulp kan gebruiken of ken je iemand die hiermee te maken heeft, kom langs in de bibliotheek!